Stichting Senioren Collectief Culemborg
                 voor en door de Culemborgse Senioren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INKOMSTENBELASTING 2019

De ouderenorganisaties KBO-PCOB en ANBO verlenen, net zoals in voorgaande jaren, opnieuw ondersteuning bij het invullen van uw belastingaangifte en huur- en zorgtoeslagen.

In Culemborg zijn 7 vrijwilligers als belastingdeskundigen beschikbaar en deze zijn allen lid van één van voornoemde ouderenorganisaties. Zij ondersteunen u bij het invullen van uw aangifte inkomensbelasting en geven ook advies met name op het gebied van zorg- en huurtoeslagen.

Voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de belastingservice is dat u:

-         gepensioneerd bent (rond 65 jaar),

-         lid dient te zijn van één van de ouderenorganisaties ANBO, KBO-PCOB of vriend bent van het Senioren Collectief. Bent u geen lid of vriend dan zal een kleine vergoeding voor de kosten worden gevraagd.

-         een verzamelinkomen heeft welke niet meer bedraagt dan € 35.000 (voor alleenstaanden) of € 50.000 (voor gehuwden of samenwonenden).

Voor aanvraag van de belastingservice of overige vragen kunt u contact opnemen met Dhr. R. (Rini) van Reek, tel: 06-53610201, e-mail: rinireek@ziggo.nl.


 Oproep kandidaat-vrijwilligers voor ondersteuning bij belastingaangiften

Het aantal belastingplichtigen dat ondersteuning zoekt voor belastingaangifte is dermate gegroeid dat het huidige team van belastinginvullers versterking behoeft.

Als u belangstelling en feeling heeft voor dit soort vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met onze coördinator M.G. van den Reek, Bovenwielstraat 30 4105 HC te Culemborg. U kunt ook bellen met 06-53610201 of mailen naar rinireek@ziggo.nl    


 

 
4579