Stichting

Senioren
Collectief

Culemborg

 

recreatief

 We gaan er lekker op uit!

Vooral in de zomermaanden worden er diverse busreizen georganiseerd. Jaarlijks wordt er een planning gemaakt waar de dagtochten naar toe gaan, de kosten van de bewuste dagtocht, de duur en hoe de inschrijving kan plaatsvinden. De tijdsduur en kosten zijn afhankelijk van het reisdoel. Deze reizen worden begeleid door vrijwilligers en gesponserd door Bladt Charity. 

De middagreisjes worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Samen Verder (Klaartje). Deze middagreisjes zijn met name geschikt voor hen die minder mobiel zijn of een dagtocht te belastend vinden. De gasten worden rond 13.00 uur thuis opgehaald met een Klaartjebus, zodat ook rolstoelgebruikers meekunnen, en rond 17.00 uur weer worden thuisgebracht.  

De reisjes zijn in de zomermaanden meestal eenmaal in 14 dagen. Eén en ander afhankelijk van weersomstandigheden en onverwachte situaties. Deze middagreisjes worden begeleid door vrijwilligers van Senioren Collectief en Stichting Samen Verder (Klaartje). De busjes worden door Stichting Samen Verder gesponsord. 

Publicatie van de reisjes staan op de website en worden vermeld in ons gratis maandbulletin De Kijker. Wordt De Kijker nog niet ontvangen vul dan het aanmeldingsformulier in. 

REISVERSLAG

NAGENIETEN VAN HET DAGREISJE VAN 11 JULI 2024

Ik heb altijd al willen weten waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Nou sinds donderdag 11 juli jl. weet ik het antwoord: uit Doesburg. Gesponsord door Bladt Charity en Stichting Senioren Collectief was er een leuk reisje georganiseerd naar Doesburg met de bus vol babbelende dames en enkele heren. Het eerste gedeelte was snelweg en later nam onze chauffeur Hans een stukje toeristische route. Bij binnenkomst in Doesburg viel ons op hoe verzorgd de groenstroken eruitzagen. Een zee van kleine roze/rode trosroosjes. Na de koffie, met een gigapunt appeltaart, gingen wij op stap. Er stonden twee paardentrams voor ons klaar, getrokken door drie schattige kleine paardjes. De man op de bok vertelde ons onderweg het een en ander over de omgeving. Er is daar zelfs nog een moeras en wij kwamen prachtige landhuizen tegen. Na deze leuke tocht weer terug naar ons restaurant waar de lunch verzorgd werd. Natuurlijk mocht de kroket niet ontbreken en de mosterdsoep smaakte heerlijk. Na de lunch was er een mogelijkheid het Lalique museum te bezoeken. De meesten gingen toch enkele straten verder naar het mosterdmuseum waar via een video verteld werd hoe er vroeger mosterd werd gemaakt. Ook diverse oude attributen en niet te vergeten talrijke oude mosterdpotjes waren zeker de moeite van het bekijken waard. Sinds die middag weet ik dus nu waar Abraham zijn mosterd haalde. Omdat het zulk prachtig weer was werd er ook geshopt en waren de gezellige terrasjes goed bezet. Al met al een heerlijke dag. Om kwart voor vier kwam de chauffeur ons weer ophalen voor de reis naar huis. Dank aan de dames Yvonne en Lucy die ons goed begeleid hebben.
Carla S

Contact:

Boukje Krishnadath-Dijkstra
tel. 06-27532940
Postadres: Sweelinckstraat 13, 4102 BT Culemborg
Email: sscc.secretariaat@gmail.com